Köszönöm szépen Hannibal Lektor kedves barátomnak a remek blogindító hozzászólást. A következőkkel egészíteném ki a kezdő gondolatokat: 

A közhelyeket általában saját tapasztalatainkból merítve közöljük, néha tanító, szemfelnyitó, de inkább az "értő" közönség számára megmosolyogtató, vicces szándékkal. Igazából nem akarunk túl nagy 'kereket fenekíteni' az írásoknak. Aki érti/érzi, hogy ezek a helyzetek mennyire nulla, sőt mínusz előjellel megáldott információ tartalommal bírnak, néha már az agyára mennek, k@vára elege van, vagy éppen viccesen közelíti meg (ahogy mi szoktunk hangulattól függően röhögni, vagy szörnyűlködni egy-egy közhelyes témán), vagy netalántán gyűjtésre adja a fejét, azt szeretnénk, hogy annak ezen blog oldalai siralomháznak/aranybányának tűnjön. Másfelől legalább írásos formában is megmaradnak ezen gyöngyszemek.

 

Helyszín: Interpár,
Időpont:húsvét előtt pár nappal.

Mindenki tele bevásárlókosarakkal érkezik a kasszához. Hosszas sorok alakulnak ki, a pittyegők rendületlenül pittyegnek, a pénztárosnék gondterhelten pakolgatják a 6-os szentkirályit, meg a tetrapakkokat. Előttem végez egy család, apuka kocsit tol, majd a biztonsági őr, feltehetően haverjával találkozik össze.

Őr: - Szevasz Imruskám, na meg volt a nagybevásárlás?
Imrus: -Megvolt köszi :)
Mosoly és imrus tovább áll.

ÉS ENNYI...

Valószínűsíthető, hogy Imrus nem nagyon ért rá bájcsevegni az Őrrel, ami vesztünkre egy szép nagy közhelyhalmazba ment volna át, mivel bevásárlás, család... oda kell figyelni hogy kell tolni a kocsit, vagy csak szimplán leszarta őrünket


DE az ŐR minek kérdezi meg azt, ami úgyis egyértelmű?? Kérkedni akar Imrussal mint ismerősével? Be akar vágódni Imrusnál esetleg? Ez számunkra tök mindegy... Az a lényeg, hogy hogyan próbálkozott :D

Na ezt lehet kicsit túlspiráztam, lehet a következőkben majd csak elmesélni fogok egy ilyen helyzetet, nem elemezgetni... Legyen hát ez az első posztom.

üdv mindenkinek
 

Szerző: Grószmann  2009.04.14. 12:19 Szólj hozzá!

Címkék: közhely bevásárlás kurva anyád na megvolt?

A bejegyzés trackback címe:

https://kozhelyes.blog.hu/api/trackback/id/tr441064109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása