Ezen bejegyzésem nem feltétlenül a közhelyről fog szólni. Mivel ritkán (havonta, félévente) van néhány, legalábbis általam értékesnek vélt gondolatom, azt is leírom...nehogymá' elfelejtsem!

Szóval ma reggel felkeltem, beültem egy online-pokerversenyre és közben Youtube videókat nézegettem. Teljesen szokványos szombat reggel. (Leszámítva, hogy most a játék is egész jól ment. HAHAHAHA Micsoda önbecsmérlő, szarkasztikus pojén hahahaHAHAHAHA!). Azonban az érdekes gondolatok a videok kommentjeinek olvasgatásakor nyilaltak belém.

Mindneki rövidít. Minél gyorsabban túljussunk a mondandónkon. Minél kevesebb helyet foglaljon az e-mailben, minél több információnak vélt szart tudjunk benyomorgatni 160 karakterbe (sms).

Mindenkinek vannak példaképei, legalábbis olyan emberek, művészek, énekesek, politikusok, zenekarok, sportolók, akiket csodál, felnéz rájuk elért eredményeikért, tudásukért.

Hogy mi jutott eszembe ezek kapcsán? 
Attól független, hogy mennyire istenítjük a kedvenc zenekarunkat, a kedvenc énekesünket, vagy példaképünket nem tiszteljük meg annyira, hogy kiírjuk teljesen a nevét. Senki se kerülheti el, legyen az JFK, GNR, MU, vagy PDiddy.

A legfontosabb, az első számú klauzál az, hogy minél rövidebbek legyünk, a sok szarság, ami meg amúgy sem ér semmit (közhely) jó terjengős legyen. Legalább mondjuk ki, írjuk le a néhány értékes és teljes tulajdonnevet, ha már másra nem vagyunk képesek. Juj!
 

Szerző: Grószmann  2009.04.25. 12:06 Szólj hozzá!

Címkék: szleng beszéd wok tini divatos rövidítés

A bejegyzés trackback címe:

https://kozhelyes.blog.hu/api/trackback/id/tr451085467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása